FÓRUM
FÓRUM ‹ Cash game ‹ 6-max cash game poradna Jakuba Hovorky
2páry vs 3bet
• Stránka 1 z 1
2páry vs 3bet
Co s tím? Není tohle důvod proč flop jen callovat?
PokerStars - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4
BTN: 124.3 BB (VPIP: 38.00, PFR: 36.00, 3Bet Preflop: 25.00, Hands: 52)
SB: 100.5 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 5)
Hero (BB): 101.5 BB
UTG: 102 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 5)
CO: 89.9 BB (VPIP: 25.00, PFR: 25.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 8)
SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB
Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has
fold, fold, BTN raises to 2 BB, fold, Hero calls 1 BB
Flop: (4.5 BB, 2 players)
Hero checks, BTN bets 3.2 BB, Hero raises to 10 BB, BTN raises to 34.3 BB, Hero ???
PokerStars - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4
BTN: 124.3 BB (VPIP: 38.00, PFR: 36.00, 3Bet Preflop: 25.00, Hands: 52)
SB: 100.5 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 5)
Hero (BB): 101.5 BB
UTG: 102 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 5)
CO: 89.9 BB (VPIP: 25.00, PFR: 25.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 8)
SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB
Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has

fold, fold, BTN raises to 2 BB, fold, Hero calls 1 BB
Flop: (4.5 BB, 2 players)

Hero checks, BTN bets 3.2 BB, Hero raises to 10 BB, BTN raises to 34.3 BB, Hero ???
Re: 2páry vs 3bet
mi ten raise na flopu neprijde zly, naopak ... na turnu muze byt strasna spousta pro nas spatnych karet na tomhle boardu a to je treba protectovat, takovou hand..
nicmene na ten raise bych se nebal zahodit, ale já jsem station, takze ja bych callnul, kouknul na turn, kdyby to byl "blank", tak call turn a pokud zase blank, tak mozna i call river... ofc muzem byt dead, ale bude tam porad mit nejake flush draws
pořád nějak ale vidím, že ten fold na flopu bude dobrý
nicmene na ten raise bych se nebal zahodit, ale já jsem station, takze ja bych callnul, kouknul na turn, kdyby to byl "blank", tak call turn a pokud zase blank, tak mozna i call river... ofc muzem byt dead, ale bude tam porad mit nejake flush draws
pořád nějak ale vidím, že ten fold na flopu bude dobrý
** CzechMyCard **
Pro mě trochu překvapivě - Snowie jde (ahoj Maaarty
) ve většině případů na flopu jen call, ale v 7% raisuje (x/r). Po dalším raisu od BTN nefolduje ale jde jednoznačně call a to ve 100% případů, EV callu vidí jako 3,51 vs EV foldu 0 vs EV raisu -0,87... Na brick turnu x/c další 1/2 pot, na brick riveru v 73% jde call, v 27% fold na 1/2 pot sized bet.
Oproti tomu na pot sized bet na turn bricku jde 57% call a 43% shove...
Když kouknu na equity toho našeho dvoupáru proti J9s+o, TT, 88, 77, všechna spade combodraws jako A9, K9 atd, k tomu 20-50 draws jako T9,98,97 včetně 10 flush draws, vychází mi naše equity mezi 50%-45%. Nicméně odds na call toho raisu máme ca 33%, takže z tohohle pohledu by to měl být vcelku jasný call, i když to tak v reálu vůbec nevypadá. Na druhou stranu blokujeme řadu setů i 2párů soupeři, takže se to na call asi docela nabízí, zvlášť u takhle širokých rangí.

Oproti tomu na pot sized bet na turn bricku jde 57% call a 43% shove...
Když kouknu na equity toho našeho dvoupáru proti J9s+o, TT, 88, 77, všechna spade combodraws jako A9, K9 atd, k tomu 20-50 draws jako T9,98,97 včetně 10 flush draws, vychází mi naše equity mezi 50%-45%. Nicméně odds na call toho raisu máme ca 33%, takže z tohohle pohledu by to měl být vcelku jasný call, i když to tak v reálu vůbec nevypadá. Na druhou stranu blokujeme řadu setů i 2párů soupeři, takže se to na call asi docela nabízí, zvlášť u takhle širokých rangí.
- The smallest act of kindness is worth more than the grandest intention. / Oscar Wilde
- Logic will take you from A to Z; imagination will take you everywhere. / Albert Einstein

- Logic will take you from A to Z; imagination will take you everywhere. / Albert Einstein

oclay104 píše:Evka díky moc za analýzu ve Snowiem.
Není zač, any time .. dobré spoty postuješ, zajímavé i pro mě..
- The smallest act of kindness is worth more than the grandest intention. / Oscar Wilde

hm, ted to bude vypadat blbe, ale ja bych flop opravdu taky vetsinou calloval 
pocitame, ze souper bude barrelovat bluffy na vetsine overkaret. Naopak do x/r jich vetsinu vzda.
Na blank turnu (like 4,3,2 nonspade) bych po nasem flop x/c k dalsim x/callum uz pridal nejaky leady, aby casto necheckoval back s nejakou middle equity a nebral treba free karty s fd (to uz snowie asi moc delat nebude, ale prijde mi to dobry pro zmateni soupere, takze asi druh exploitu?).
Takze v podstate ten x/r je super jenom proti overpairum
Tak jako v te hande ze sitka, top two uz jsou tu mnohem silnejsi ale bottom two nic extra.

pocitame, ze souper bude barrelovat bluffy na vetsine overkaret. Naopak do x/r jich vetsinu vzda.
Na blank turnu (like 4,3,2 nonspade) bych po nasem flop x/c k dalsim x/callum uz pridal nejaky leady, aby casto necheckoval back s nejakou middle equity a nebral treba free karty s fd (to uz snowie asi moc delat nebude, ale prijde mi to dobry pro zmateni soupere, takze asi druh exploitu?).
Takze v podstate ten x/r je super jenom proti overpairum
Tak jako v te hande ze sitka, top two uz jsou tu mnohem silnejsi ale bottom two nic extra.
https://www.pokerarena.cz/forum/maaaarty-naprosto-nezajimavy-blog-t6961.html#p67482
"Úspěchu ve svém oboru dosáhnete, pokud nevíte, jestli to, co děláte, je práce nebo zábava." Warren Beatty
"Čím víc řešíte, co si o vás myslí druzí, tím spíš byste měli přemýšlet, jaké mínění o sobě máte vy." ....
"Každé zbytečné slovo je zbytečné." Jára Cimrman
"Úspěchu ve svém oboru dosáhnete, pokud nevíte, jestli to, co děláte, je práce nebo zábava." Warren Beatty
"Čím víc řešíte, co si o vás myslí druzí, tím spíš byste měli přemýšlet, jaké mínění o sobě máte vy." ....
Jeste jsem o tom nejak premejslel a asi bych mel trochu poupravit ten svuj post, respektive jeho posledni vetu - konkretne proti jeho 3betovaci range kterou budou tvorit hotovy postupky, TT a jako bluffy mozna nejaky nut fd bez dostatku dalsi equity (treba slaba Axss?), se tu vlastne bottom two a top two az tak nelisi, tam je rozdil jen v tom, ze s top two blokujeme ten top set. Maximalne tak, ze je tu v x/r vic value z Tx, nadruhou stranu to mu tu prave blokujeme, zatimco s bottom two nikoliv. Takze by mozna dokonce i top two melo byt v x/c range na flopu.
https://www.pokerarena.cz/forum/maaaarty-naprosto-nezajimavy-blog-t6961.html#p67482
A chceš tu mít obecně x/r range na tomhle flopu a co v ní všechno mít? Pže J9 máme určitě v rangi, na druhou stranu je otázka, jestli bychom preflop ne3betovali třeba TT, range mame sirokou stejne jako souper a nevim jestli tech made value hand ktere teda chceme raisovat mame z tohohle pohledu dost. Sice mame hodne dvouparu, ale pokud reknem ze je chceme jen x/c, jsme u toho x/r raisu svym zpusobem dost face-up, i kdyz tam muzeme k J9 namixovat blufy - nebo nam to nevadi?

sety+ bych chtel urcite x/raisovat a k tomu si muzem namichat nejaky fd's a klidne asi i AJ s jednim spadem a par (staci minimum) podobne slabsich hand, ktery blokujou jeho nutsy, muzou nam prinest berlicku v podobe esa, a maj aspon slabsi draws - na x/call dost dobry nebudou na takovymhle boardu asi, ale trochu si tim rozsirime range a muzem si pak nejaky primy fd's nechat v x/callu imo
• Stránka 1 z 1