FÓRUM
FÓRUM ‹ Sit and Go turnaje (SNG) ‹ Alkáčova 9/10-max SNG poradna
AA na MP po 3xBB raisu od průměrného rega z UTG
• Stránka 1 z 1
AA na MP po 3xBB raisu od průměrného rega z UTG
Ahoj,
tak zase jedno takové filozofické téma.
Na UTG dobrý, ale ne špičkový tight reg, co s ním nám nahráno 5k hand na 5s limitu. Drží si ROI 7% za poslední rok při volume cca 8k sitek na rok. Takže vzorek hand na něj už mám slušný a staty už jsou vypovídající.
Jeho staty jsou:
14/10 AFq 40%, 3bet 4%, 3 bet fold 85% - za všechny levely
Na EP na něj mám cca 800 hand a za ně otevíral 4,9%, tedy range něco jako TT+, AQ+.
Známe se docela dobře a troufnu si říci, že jej přehávám a on respektuje moji hru. A v tom je ten klíčový problém, že nevím jak to v těchto případech zahrát.
V prvním levelu je na UTG a otevírá pro něj standardním raisem 3xBB. Já sedím na MP s AA a za sebou mám až na jednu vyjímku na BTN jen slabé hráče.
Myšlenkové pochody:
1) standardní 3 bet na cca 2,5x open raise (300) - moje "normální" hra. Na UTG, při začátku turnaje a na stole plné fishek si moc light 3 betů dovolovat nebudu a to on dobře ví. Takže si musí tento move vyhodnotit jako monster QQ+ a pokračovat bude jen s KK+.
2) Flat - s hejnem fišek za "chrbátom" to je sebevražedný nápad. Po jednom následném callu už budou odds skoro na any two a máme tady multiway jako vyšitý a skoro každý flop bude vražedný. Ne to nejde.
3) Push - nedělám to často, takže mi to přijde jako jediná akce, kdy by si mohl dovolit širší range pro call, pokud by to interpretoval tak jak chci. Tedy, že jsem slabší a chráním si průměrnou handu. Také by se tam mohla podívat nějaká z fishek s párem. Ale neničím si tím value handy? Má to vůbec smysl?
Jak by jste s podobnou situací naložili vy a proč?
Díky za rady a názor.
tak zase jedno takové filozofické téma.
Na UTG dobrý, ale ne špičkový tight reg, co s ním nám nahráno 5k hand na 5s limitu. Drží si ROI 7% za poslední rok při volume cca 8k sitek na rok. Takže vzorek hand na něj už mám slušný a staty už jsou vypovídající.
Jeho staty jsou:
14/10 AFq 40%, 3bet 4%, 3 bet fold 85% - za všechny levely
Na EP na něj mám cca 800 hand a za ně otevíral 4,9%, tedy range něco jako TT+, AQ+.
Známe se docela dobře a troufnu si říci, že jej přehávám a on respektuje moji hru. A v tom je ten klíčový problém, že nevím jak to v těchto případech zahrát.
V prvním levelu je na UTG a otevírá pro něj standardním raisem 3xBB. Já sedím na MP s AA a za sebou mám až na jednu vyjímku na BTN jen slabé hráče.
Myšlenkové pochody:
1) standardní 3 bet na cca 2,5x open raise (300) - moje "normální" hra. Na UTG, při začátku turnaje a na stole plné fishek si moc light 3 betů dovolovat nebudu a to on dobře ví. Takže si musí tento move vyhodnotit jako monster QQ+ a pokračovat bude jen s KK+.
2) Flat - s hejnem fišek za "chrbátom" to je sebevražedný nápad. Po jednom následném callu už budou odds skoro na any two a máme tady multiway jako vyšitý a skoro každý flop bude vražedný. Ne to nejde.
3) Push - nedělám to často, takže mi to přijde jako jediná akce, kdy by si mohl dovolit širší range pro call, pokud by to interpretoval tak jak chci. Tedy, že jsem slabší a chráním si průměrnou handu. Také by se tam mohla podívat nějaká z fishek s párem. Ale neničím si tím value handy? Má to vůbec smysl?
Jak by jste s podobnou situací naložili vy a proč?
Díky za rady a názor.
[Ukázat] Spoiler:
Full Tilt No-Limit Hold'em Tournament, BI $5, 20/40 Blinds (8 handed) - Full Tilt
Button (t1,395)
SB (t1,505)
BB (t1,680)
UTG (t1,455)
UTG+1 (t1,425)
Hero (MP1) (t1,500)
MP2 (t3,120)
CO (t1,420)
Preflop: Hero is MP1 with A
, A
UTG raises to t120, 1 fold,
Hero??
Button (t1,395)
SB (t1,505)
BB (t1,680)
UTG (t1,455)
UTG+1 (t1,425)
Hero (MP1) (t1,500)
MP2 (t3,120)
CO (t1,420)
Preflop: Hero is MP1 with A

UTG raises to t120, 1 fold,
Hero??

Naposledy upravil TomVonSchau dne ned 05. říj 2014 16:26:55, celkově upraveno 1
-
- TomVonSchau (offline)
- Obdržel: 279 poděkování
Re: AA na MP po 3xBB raisu od průměrného rega z UTG
reraisni to na 285, vypadá to opticky míň než 300 a jedna rybka za tebou se určitě chytne a budeš přesně tam, kde jsi chtěl být...
Naposledy upravil T-fon dne ned 05. říj 2014 16:26:56, celkově upraveno 1
Mně se v téhle konkrétní situaci líbí push vzhledem k tomu, cos napsal o hráči na UTG. Píšeš, že když ho raisneš na 300, bude pokračovat jen s KK+. Takže TT-QQ a AQ-AK zahodí a s KK+ tě přepošle. Když ale pushneš, podle mě ti nezahodí JJ-QQ, možná ani TT (na jeho místě bych si s tebou zatočil rád, protože sundám rega a mám double stack proti zbývajícím slabším hráčům). Flat se mi moc nelíbí vzhledem k těm hráčům za námi, jak píšeš.
Naposledy upravil lahvik dne ned 05. říj 2014 16:26:56, celkově upraveno 1
Nech uz tu mame vsetko, tak ja hovorim call.
Standard je samozrejme 3bet okolo 300, ale ked mam hravejsiu naladu, alebo otvorenych menej stolov
, tak to callnem. To co pises ty, je sice pravda, ale na druhej strane to ma aj svoje vyhody:
1. Obcas sa tam najde na konci nejaka squeeze happy ryba, ktora chce pobrat deadmoney so svojim AJ.
2. Reg sa nam tam stackne s mensim overparom alebo s TPTK na flope, kedze ho v zivote nenapadne, ze sme tam mohli flatovat esa.

Standard je samozrejme 3bet okolo 300, ale ked mam hravejsiu naladu, alebo otvorenych menej stolov

1. Obcas sa tam najde na konci nejaka squeeze happy ryba, ktora chce pobrat deadmoney so svojim AJ.
2. Reg sa nam tam stackne s mensim overparom alebo s TPTK na flope, kedze ho v zivote nenapadne, ze sme tam mohli flatovat esa.
Naposledy upravil A_Rimmer dne ned 05. říj 2014 16:26:56, celkově upraveno 1
Život lidskej je tak složitej, že život člověka je proti tomu úplnej hadr.
A_Rimmer píše:Nech uz tu mame vsetko, tak ja hovorim call.![]()
Standard je samozrejme 3bet okolo 300, ale ked mam hravejsiu naladu, alebo otvorenych menej stolov, tak to callnem. To co pises ty, je sice pravda, ale na druhej strane to ma aj svoje vyhody:
1. ryby skoro nikdy nesqueezují kvůli dead money.

2. to je pravda, jenže máme za sebou 5 hráčů, stačí aby CO callnul a máme tam multiway pot jak vyšitý.
Naposledy upravil lahvik dne ned 05. říj 2014 16:26:56, celkově upraveno 1
Opravdu je multiway pot takové zlo? Z příspěvků výše mám skoro pocit, že při jeho hrozbě si musím třikrát odplivnout k severní straně a utéct...
Podle mě přesně situace dle článku http://www.poker1.com/archives/12557/ho ... -your-hand.
Podle mě přesně situace dle článku http://www.poker1.com/archives/12557/ho ... -your-hand.
Mike Caro píše:So, the sad part about thinning the field is that you often chase away the wrong opponents — the ones with the bad cards. And you end up stranded with the players with the good cards.
Naposledy upravil isN4N dne ned 05. říj 2014 16:26:56, celkově upraveno 1
Money not won is money lost.
Z nitty rega toho stejně moc nedostaneš, takže bych se spíš soustředil na to co je nejlepší zahrání proti těm 7 ostatním hráčům. To standartní zahrání bude často nejlepší, push se dá, ale může to být dobrý nebo naopak hodně okatý (osobně si call od TT nedovedu představit), dělám to spíš proti špatným regům, kde vím že mají silnou UTG range a neumějí prostě zahodit JJ+ nebo občas ani AK. Ale pokud lidi za tebou nejsou blázni a nebudou overcallovat 69s jen protože už jste tam dva, tak se dá hrát i ten flat.
Ad multiway potz: ty+2 další je naprosto v pohodě, 1+3 je pořád dobře hratelný (dostaneš víc suckoutů, ale taky častěji někoho stackneš), větší už je často problém.
Ad multiway potz: ty+2 další je naprosto v pohodě, 1+3 je pořád dobře hratelný (dostaneš víc suckoutů, ale taky častěji někoho stackneš), větší už je často problém.
Naposledy upravil alkaatch dne ned 05. říj 2014 16:26:56, celkově upraveno 1
If people do not believe that mathematics is simple, it is only because they do not realize how complicated life is. (John von Neumann)
Alkaatchuv nepravidelny blog

Alkaatchuv nepravidelny blog

Já bych ho tam 3betoval tak že by neshodil ani ty devítky...
Naposledy upravil hoacin dne ned 05. říj 2014 16:26:56, celkově upraveno 1
If you think the math isn't important, you don't know the right math.
No chess grandmaster is normal. They only differ in the extent of their madness.
By failing to prepare, you are preparing to fail.

https://www.pokerarena.cz/forum/open-ended-is-for-beginners-t13104.html
No chess grandmaster is normal. They only differ in the extent of their madness.

isN4N píše:Opravdu je multiway pot takové zlo? Z příspěvků výše mám skoro pocit, že při jeho hrozbě si musím třikrát odplivnout k severní straně a utéct...
Podle mě přesně situace dle článku http://www.poker1.com/archives/12557/ho ... -your-hand.Mike Caro píše:So, the sad part about thinning the field is that you often chase away the wrong opponents — the ones with the bad cards. And you end up stranded with the players with the good cards.
Zajímaví článek teda aspň to co mi z něho překousal google překladač

Naposledy upravil klika dne ned 05. říj 2014 16:26:56, celkově upraveno 1
To je z jedný knížky
- Blaze pronásledovaným pro spravedlnost neboť jim patří boží království . (třeba karlovi viz. avatar)
klika-9-man-turbo-novy-zacatek-t9903.html#p100490
handy-na-kritiku-t11712.html#p123937
http://www.youtube.com/watch?v=jsVGU_V74as

No nevím teda ten článek
To je taková změť všeobecnejch faktů a úplnejch hovadin. To i google translátor musel kroutit hlavou. Ta matematika je o několik řádů komplexnější než tenhle bullshit co nemá ani zdravou základní myšlenku 

Naposledy upravil hoacin dne ned 05. říj 2014 16:26:56, celkově upraveno 1
If you think the math isn't important, you don't know the right math.

No vidím, že se strhla docela zajímavá diskuse a závěr není úplně jednoznačný
.
Já bych to taky standardně 3Betnul (ale nemám 30% 3bet na MP jako Hoacin
), aby mě vycalloval ATC each raise hand. Ale tady jsem to zkusil pushem a viděl foldy od všech včetně toho rega. Nuda, ale o výsledek tady nešlo, spíše o to jak na to.
K tomu článku, no asi to platilo v roce 2006, kdy byl publikován, ale nevím jestli to nebyla správná hra pro tehdejší "tigh" poker. Protože co jsem četl o vývoji hry, tak něco jako loose koncept byl tehdy hodně vyjímečný, takže i opening a calling range byla o dost čitelnější a tak bylo jednodušší hrát s AA na ruce. Ale netroufnu si to hodnotit, v té době jsem ještě poker nesledoval. Každopádně jest pravdou, že v 5way potu už je šance, že vyhraje někdo jiný cca 55% i když ty sám držíš těch zbylých 45% a nemyslím si, že závratně roste šance, že získáš víc než double.

Já bych to taky standardně 3Betnul (ale nemám 30% 3bet na MP jako Hoacin

K tomu článku, no asi to platilo v roce 2006, kdy byl publikován, ale nevím jestli to nebyla správná hra pro tehdejší "tigh" poker. Protože co jsem četl o vývoji hry, tak něco jako loose koncept byl tehdy hodně vyjímečný, takže i opening a calling range byla o dost čitelnější a tak bylo jednodušší hrát s AA na ruce. Ale netroufnu si to hodnotit, v té době jsem ještě poker nesledoval. Každopádně jest pravdou, že v 5way potu už je šance, že vyhraje někdo jiný cca 55% i když ty sám držíš těch zbylých 45% a nemyslím si, že závratně roste šance, že získáš víc než double.
Naposledy upravil TomVonSchau dne ned 05. říj 2014 16:26:56, celkově upraveno 1
-
- TomVonSchau (offline)
- Obdržel: 279 poděkování
Tak já myslim že nešlo ani o to vyhrát více než double jako spíš oto vyhrát ho častěji ale za cenu toho že občas nás seknou. a ten článek podle mě řiká že se to vyplatí jestli to tak je to je druhá věc. mě teda ale z toho že často prohraju esa stejně neni dobře 

Naposledy upravil klika dne ned 05. říj 2014 16:26:56, celkově upraveno 1
To je z jedný knížky
- Blaze pronásledovaným pro spravedlnost neboť jim patří boží království . (třeba karlovi viz. avatar)

Na low limitu bych dal 3bet, fiska za mnou s parem nebo Ax stejne nezahodi a risk overcallu od 5 lidi me nuti uz dopredu AA odepsat.
Na vyssim limitu uz je to jina, rozhodoval bch se podle toho, kolik lidi je za mnou, kdyz moc tak rr, pokud malo tak flat abych dal sanci na sqeez BB, a v ocich toho rega tady muzu mit pomerne velkou range i se suited connectory.
Na vyssim limitu uz je to jina, rozhodoval bch se podle toho, kolik lidi je za mnou, kdyz moc tak rr, pokud malo tak flat abych dal sanci na sqeez BB, a v ocich toho rega tady muzu mit pomerne velkou range i se suited connectory.
• Stránka 1 z 1