FÓRUM
FÓRUM ‹ Sit and Go turnaje (SNG) ‹ Obecná diskuze o Sit and Go
Downswing
• Stránka 1 z 1
Downswing
Čavté chcel by som už konečne vedieť čo presne znamená downswing a bol by som veľmi rád kebyže mi to niekto objasní.chcem hrávať 9 mám SNG ale keď čítam články o bankroll managmente tak ľudia píšu že mali aj 200 buinow swingi to ako prehral 200 buinow a ani raz nebol na platenom mieste?ak áno oplatí sa to vôbec hrať? Neviem si predstaviť taký swing či by som to psychicky zvládol tak vás veľmi prosím aby ste mi to objasnili ďakujem
Re: Downswing
Neznamená to, že prohraješ 200 turnajů po sobě, ale že máš období, kdy jsi v konečnym součtu 200 buy-inů v mínusu. Příjemný samozřejmě není ani to.
-
- PetaMexiko (online)
- Obdržel: 1754 poděkování
Pokud se takhle ptas, odpoved je jednoducha. Nezvladol. Vetsina lidi nezvladne ani podstatne mensi swingy.
Downswing se da jeste rozdelit na dva typy swingu.
Kdyz hrajes blbe a proste prohravas. To je paradoxne ta lepsi varianta.
Nebo kdyz hrajes docela dobre a vyhravas v EV (expected value), ale mas smulu a prohravas smolne hodne allinu takze jedes pod EV.
Tzn ze bys mel byt treba 200 bi v plusu, ale mas nulu, jsi 200 BI pod EV. Vetsina zkusenych hracu definuje downswhing spis takto, tzn. kolik buyinu jsi pod tou predpokladanou hodnotou co bys mel byt. A to je jeste mnohem horsi na psychiku, protoze sice hrajes dobre (a mel bys vyhravat), ale nevyhravas.
Swing 100 bi je v SnG vcelku bezna vec, v grafu to vypada nejak takhle:
Downswing se da jeste rozdelit na dva typy swingu.
Kdyz hrajes blbe a proste prohravas. To je paradoxne ta lepsi varianta.
Nebo kdyz hrajes docela dobre a vyhravas v EV (expected value), ale mas smulu a prohravas smolne hodne allinu takze jedes pod EV.
Tzn ze bys mel byt treba 200 bi v plusu, ale mas nulu, jsi 200 BI pod EV. Vetsina zkusenych hracu definuje downswhing spis takto, tzn. kolik buyinu jsi pod tou predpokladanou hodnotou co bys mel byt. A to je jeste mnohem horsi na psychiku, protoze sice hrajes dobre (a mel bys vyhravat), ale nevyhravas.
Swing 100 bi je v SnG vcelku bezna vec, v grafu to vypada nejak takhle:
64o

Ďakujem za odpovede veľmi ste mi pomohli.prislo mi nereálne toľko prehrať a s toho usudzujem že mi stačí 100 byunov.prave začínam hrať a učím sa preto také možno pre vás blbé otázky ale veľmi si to cením že ste mi to objasnili
Jestli zacinas tak se priprav ze tech 100 buyinu pravdepodobne prohrajes
-
- stillspeedin (offline)
- Obdržel: 36 poděkování
Vetsina zkusenych hracu definuje downswhing spis takto, tzn. kolik buyinu jsi pod tou predpokladanou hodnotou co bys mel byt.
Tomuhle teda neříkám downswing, ale prostě kolik jsem pod EV a navíc je to dost pochybný, protože to jaké bych měl mít EV mi nikdo neřekne (softy to počítají podle ICM, ale je spousta situací kdy je takovej výpočet nesmyslnej).
Ďakujem za odpovede veľmi ste mi pomohli.prislo mi nereálne toľko prehrať a s toho usudzujem že mi stačí 100 byunov.
I dobrýmu hráči se občas stane, že prohraje 100bi v kuse a jak ti tady někdo správně napsal, pokud začínáš, tak budeš dělat spoustu chyb a prostě budeš prohrávat nezávisle na tom jak moc se budeš snažit - nenaučíš se to porážet ze dne na den. Takže bejt tebou tak teď neřeším bankroll management a swingy, ale prostě si řeknu kolik peněz jsem ochotný do toho investovat, počítat že je prohraju a získám během toho nějaké herní zkušenosti.
If people do not believe that mathematics is simple, it is only because they do not realize how complicated life is. (John von Neumann)
Alkaatchuv nepravidelny blog

Alkaatchuv nepravidelny blog

• Stránka 1 z 1