FÓRUM
FÓRUM ‹ Sit and Go turnaje (SNG) ‹ Alkáčova 9/10-max SNG poradna
facing preflop 3bet
• Stránka 1 z 1
facing preflop 3bet
ahoj, mam tady jen marginalni situaci, docela me prekvapilo, ze jsem nevedela co s tim
partypoker - 20/40 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4
CO: 48.5 BB
Hero (BTN): 60 BB
SB: 46 BB
BB: 55.5 BB
UTG: 50 BB
UTG+1: 49.5 BB
MP: 43 BB
MP+1: 40 BB
MP+2: 57.5 BB
SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB
Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has
fold, fold, fold, fold, fold, fold, Hero raises to 2.5 BB, SB raises to 8.5 BB, fold,
hero?
v tuto chvíli ho považuju za random mikro rega, staty ale nemám
přišlo že máme tak debilní stacky, že nevím jestli jediná 4bet možnost je shove nebo ne
hned asi po minutě na druhým stole (proti stejnýmu hráči)
neboli jestli má v 3bet/callu KJo (jsou jiný pozice a tak, ale to by nemělo moc měnit) AQs bude proti němu konkrétně snap 4bet push (?) popřípaě s jak širokou rangí si to můžu dovolit? pokud to, co já považuju za 3bet blufy 3bet/calluje, tak AQo je hranice ne, jestli vůbec? nevím
a pro villiana, je nějaká šance, že mu tam KJo vychází plusově? nevim, ale já tady KJo skládám, pokud nemám jasnej důvod učinit jinak, možná 3bet bluff občas, ale call? Pokud to mohlo mít vliv, ale to už se asi levelím, tak jsem mu tu AQs klikla zpátky a položila na shove, což nevim jestli není nejhorší
partypoker - 20/40 NL - Holdem - 9 players
CO: 48.5 BB
Hero (BTN): 60 BB
SB: 46 BB
BB: 55.5 BB
UTG: 50 BB
UTG+1: 49.5 BB
MP: 43 BB
MP+1: 40 BB
MP+2: 57.5 BB

fold, fold, fold, fold, fold, fold, Hero raises to 2.5 BB, SB raises to 8.5 BB, fold,
hero?
v tuto chvíli ho považuju za random mikro rega, staty ale nemám
přišlo že máme tak debilní stacky, že nevím jestli jediná 4bet možnost je shove nebo ne
hned asi po minutě na druhým stole (proti stejnýmu hráči)
[Ukázat] Spoiler:
partypoker - 30/60 NL - Holdem - 8 players
Hero (CO): 46.83 BB
BTN: 30.83 BB
SB: 22.5 BB
BB: 45.17 BB
UTG: 24.5 BB
UTG+1: 33.83 BB
MP: 32 BB
MP+1: 64.33 BB
fold, fold, fold, fold, Hero raises to 2.5 BB, BTN raises to 9 BB, fold, fold, Hero raises to 46.83 BB and is all-in, BTN calls 21.83 BB and is all-in
Flop: (63.17 BB, 2 players)
Turn: (63.17 BB, 2 players)
River: (63.17 BB, 2 players)
BTN shows
(Three of a Kind, Kings)
(Pre 43%, Flop 89%, Turn 86%)
Hero shows
(Two Pair, Kings and Tens)
(Pre 57%, Flop 11%, Turn 14%)
Hero wins 16 BB
BTN wins 63.17 BB
Hero (CO): 46.83 BB
BTN: 30.83 BB
SB: 22.5 BB
BB: 45.17 BB
UTG: 24.5 BB
UTG+1: 33.83 BB
MP: 32 BB
MP+1: 64.33 BB

fold, fold, fold, fold, Hero raises to 2.5 BB, BTN raises to 9 BB, fold, fold, Hero raises to 46.83 BB and is all-in, BTN calls 21.83 BB and is all-in
Flop: (63.17 BB, 2 players)

Turn: (63.17 BB, 2 players)

River: (63.17 BB, 2 players)

BTN shows

(Pre 43%, Flop 89%, Turn 86%)
Hero shows

(Pre 57%, Flop 11%, Turn 14%)
Hero wins 16 BB
BTN wins 63.17 BB
neboli jestli má v 3bet/callu KJo (jsou jiný pozice a tak, ale to by nemělo moc měnit) AQs bude proti němu konkrétně snap 4bet push (?) popřípaě s jak širokou rangí si to můžu dovolit? pokud to, co já považuju za 3bet blufy 3bet/calluje, tak AQo je hranice ne, jestli vůbec? nevím
a pro villiana, je nějaká šance, že mu tam KJo vychází plusově? nevim, ale já tady KJo skládám, pokud nemám jasnej důvod učinit jinak, možná 3bet bluff občas, ale call? Pokud to mohlo mít vliv, ale to už se asi levelím, tak jsem mu tu AQs klikla zpátky a položila na shove, což nevim jestli není nejhorší
Naposledy upravil kostnirez dne úte 29. lis 2016 21:41:24, celkově upraveno 3

Re: facing preflop 3bet
já bych to asi často tady konkrétně z buttonu prostě flatla, AQs je snadný uhrát s pozicí a jakš takš deep dobře, nebo aspoň ne špatně, ale chtěla jsem ted na jednu sesion zrušit všechny cally na 3bety, protože celkově mám výsledky spíš špatný (resp callovat 3bety je většinou špatný ne?) a reagovat jen fold/raise

to AQs je ez call. Maš poziciu takže to je lahke uhrat postflop.Ono aj zaleži či ta jeho 3bet range nieje proste len nuts typu QQ+.Ak ti tam vycalluje AT A9 a podobne handy tak najlepšie je 4bet/push ale tak proti vetšine to bude skor call ako 4bet/push.
Ta 2 handa ten call s KJo je strasny. Ty by si tam musela posielat štrašne vela aby on mohol callovat KJo + je tam neaky ICM toto určite nebude dobry hrač.Ked si mala ten read že je loose tak je 4bet ok. Ale proti vetšine to bude skor fold.Pochybujem že ludia v sng budu 3betovat dostatočne loose aby to bol ziskovy 4bet push.
Ta 2 handa ten call s KJo je strasny. Ty by si tam musela posielat štrašne vela aby on mohol callovat KJo + je tam neaky ICM toto určite nebude dobry hrač.Ked si mala ten read že je loose tak je 4bet ok. Ale proti vetšine to bude skor fold.Pochybujem že ludia v sng budu 3betovat dostatočne loose aby to bol ziskovy 4bet push.

No regish, soude podle ty druhy handy, fakt asi moc nebude.
Druha vec je, ze on uz ti tim sizingem toho 3betu dal najevo, ze to nezahodi, takze se jeho callu ani moc nedivim. Nerikam, ze je to super, ale kdyz ti tam 3betem narve tretinu svyho stacku, tak ta fold equity uz neni moc velka. A predpokladam, ze kdyz 4bet shovenes ty desitky, tak uz ji ani moc necekas (mozna nejakou uplne microbacterialni
), a jen doufas, ze to bude vychazet proti jeho range, to zatocit. Jinak teda budou tam lidi, co budou tu 3betting range mit strasne silnou a ty desitky proti nim nevyjdou, ale proti nekterym to bude vychazet uplne v pohode, protoze tam prave 3betnou tohle vsechno. A nekteri spatni regove ti to daji dokonce i ruzne najevo tim sizingem (ze proste treba 3betujou se spatnyma handama fakt ranec a doufaji, ze si tim zvysi fold equity). Dokonce si ze sitek na Party pamatuju takovyho beloruskyho divnyho rega, u kteryho jsem vypozoroval, ze v nekterych situacich z bb vuci lp stealu 3betoval fakt ranec (treba necelou tretinu stacku, nebo treba v early fazi vuci openu 120 dal 450) a pak stejne zahodil na ten shove, takze jsem mu posilal pres jeho 3bety uplne vsechno, co jsem otevrel, a vydelavalo to nesmysl chipu (nejakej kratkej tripismennej nick a hned za tim bez mezery tri cislice, ale uz si nepamatuju, jak to bylo, mozna bych to nasel v PT4).
Tenhle teda ty sizingy ma macaty asi celkove. I u ty prvni handy je ten 3bet dost vysokej. Ackoliv je tu oop, coz k vyssimu sizingu vybizi, tak 46bb deep v sitku uz staci imo min no. Kazdopadne i tak bych to tu v pozici defaultne bez blizsiho infa videl na call, kdyz jsme v pozici. 4bet/fold je teda hodne nestastnej
to je ta nejhorsi moznost, co tam jde zvolit. S pushem nemam problem, call mi prijde nejlepsi, fold rovnou na ten 3bet je dost nitty, ale i ten dokazu pochopit. Ale 4bet fold je vyhazovani chipu z okna (meli jsme tu i pripad 5bet/fold AA, ale to uz je historie a z toho si priklad neber
). Vem si, jaky tu mas odds. Min click je na 14,5bb, ale pocitam, ze jsi mu tu dala aspon tech 17-18, right? I kdybych pocital, ze jsi mu dala 15bb 4bet, tak na jeho shove mas pot odds 33 % a to porazis uz kdyby pushoval TT+, AK. Nekdo ti tam shovne i vic. Jestli jsi mu dala 17bb, tak uz beatujes i JJ+, AK.
Jinak hypoteza, ze callovat 3bety je spatny, je spatna
jen je potreba vedet s cim je callovat, kdy je callovat (a kdy je necallovat) a hlavne s jakym planem je callujes (co s tim postflop na ruznych strukturach proti jeho ruznym akcim). Ale rict si nebudu callovat do 3betu, je to spatny - tak tim naopak svuj pokerovej arsenal ochuzujes o par zbrani, ktery souperi maj a ty je mit nebudes, takze jim davas vyhodu a bude se ti bojovat hur 
.....a abych dokoncil metaforu - nedej boze, aby te jednou zrovna s tou zbrani, co ty nebudes mit a on jo, zastrelil
Druha vec je, ze on uz ti tim sizingem toho 3betu dal najevo, ze to nezahodi, takze se jeho callu ani moc nedivim. Nerikam, ze je to super, ale kdyz ti tam 3betem narve tretinu svyho stacku, tak ta fold equity uz neni moc velka. A predpokladam, ze kdyz 4bet shovenes ty desitky, tak uz ji ani moc necekas (mozna nejakou uplne microbacterialni

Tenhle teda ty sizingy ma macaty asi celkove. I u ty prvni handy je ten 3bet dost vysokej. Ackoliv je tu oop, coz k vyssimu sizingu vybizi, tak 46bb deep v sitku uz staci imo min no. Kazdopadne i tak bych to tu v pozici defaultne bez blizsiho infa videl na call, kdyz jsme v pozici. 4bet/fold je teda hodne nestastnej

Jinak hypoteza, ze callovat 3bety je spatny, je spatna

.....a abych dokoncil metaforu - nedej boze, aby te jednou zrovna s tou zbrani, co ty nebudes mit a on jo, zastrelil

https://www.pokerarena.cz/forum/maaaarty-naprosto-nezajimavy-blog-t6961.html#p67482
"Úspěchu ve svém oboru dosáhnete, pokud nevíte, jestli to, co děláte, je práce nebo zábava." Warren Beatty
"Čím víc řešíte, co si o vás myslí druzí, tím spíš byste měli přemýšlet, jaké mínění o sobě máte vy." ....
"Každé zbytečné slovo je zbytečné." Jára Cimrman
"Úspěchu ve svém oboru dosáhnete, pokud nevíte, jestli to, co děláte, je práce nebo zábava." Warren Beatty
"Čím víc řešíte, co si o vás myslí druzí, tím spíš byste měli přemýšlet, jaké mínění o sobě máte vy." ....
"Každé zbytečné slovo je zbytečné." Jára Cimrman
jsem mela koupenej, je to uz delsi dobu, nejajkej video pack plnej super rad, ale nebylo to zamereny na sitka, ale tak "vseobecne", a z toho mám to sesion bez callovani 3betu, ale chapu chapu, se musim naucit rozlisovat ty situace... hned jak jsem tu handdu postla tak jsem na koukala na leakfinder a tam samy "ja bych to callnul"
porad nevim proc me na AQ tak rozhodila.... uz si nenecham nic zakazovat od cizich lidi
:/
k tomu "regish"
pokud nekecam, tam ti co hraji 2dolar, a nevim jestli to plati i na pet, sitka se daj rozhodit do tri kategirii, dobri hraci zejo, jsou tam dva, pak uplne rybky co limpuji 80% a ptají se jestli někam pospícháš, kdyz pushnes po trerti v rade, a pak takoví o jsou po 5k hrách na dvojkach break even ale sedi mi na ctyrech stolech a dělájí "normální" věci" - jako open raise, push atd. a to myslim, kdyz reknu mikro reg..... sem i ja zejo, ja polozim aq on odcalluje kj
reg je chápu silný slovo, ale jsou to dvoudolarovky, kdyz ty hrace budu nazyvat- solidni ryba, ryba a lol ryba - bylo by trapny že jim nevladnu
.
ta druha, ta fold equity tam je v prumeru urcite, ale nevim jak velka..., to jak si psal mam taky oznaceny nejaky asi dva lidi primo
btn vs sb 3bet je to teda v pozici call bez problemu, a kdyz by to byl co vs btn 3bet? bez pozice? jestli vyjde push se nejak kouknu, ale jestli se tohle taky calluje?
se stackama a sizema jako v 1. ..... jen ta AQs treba range si podle toho uz poskladam nak
.
zastřelit se nenechám.... poučena přijdu v plné zbroji a to co on nazývá "zbraní" nebude mít účinek než signální výstřel ZDĚS STOJI VAŠO CIEL!!!!!

porad nevim proc me na AQ tak rozhodila.... uz si nenecham nic zakazovat od cizich lidi

k tomu "regish"
pokud nekecam, tam ti co hraji 2dolar, a nevim jestli to plati i na pet, sitka se daj rozhodit do tri kategirii, dobri hraci zejo, jsou tam dva, pak uplne rybky co limpuji 80% a ptají se jestli někam pospícháš, kdyz pushnes po trerti v rade, a pak takoví o jsou po 5k hrách na dvojkach break even ale sedi mi na ctyrech stolech a dělájí "normální" věci" - jako open raise, push atd. a to myslim, kdyz reknu mikro reg..... sem i ja zejo, ja polozim aq on odcalluje kj

.
ta druha, ta fold equity tam je v prumeru urcite, ale nevim jak velka..., to jak si psal mam taky oznaceny nejaky asi dva lidi primo
btn vs sb 3bet je to teda v pozici call bez problemu, a kdyz by to byl co vs btn 3bet? bez pozice? jestli vyjde push se nejak kouknu, ale jestli se tohle taky calluje?

.
zastřelit se nenechám.... poučena přijdu v plné zbroji a to co on nazývá "zbraní" nebude mít účinek než signální výstřel ZDĚS STOJI VAŠO CIEL!!!!!

Ad 3bet - koukni se na Alkaatchova videa na téma 3bet - je to dost komplexní téma a on to tam dobře vysvětluje. A pro jakéhokoliv hráče to je na pochopení stejně MUST. I když mi přijde, že to je jedno z témat s hodně návaznostma a je potřeba hodně se tím "prohrát" a hodně zkoušet.
Co se týká CO vs. BTN - BTN by měl typicky 3betovat CO openera polarizovaně, tzn. s hodně silnýma (aspoň AK, QQ/KK+) + k tomu spíš slabýma handama (typu A2-A5s, K9s) atd. Tzn. když ho 4betneš z CO, hraješ tu hru, kterou BTN chce - slabé handy složí a silné si Ti callne / shovne. Líp a úplně právě v těch videích od Alkaatche.
V reálu ale na mikrech lidi na BTN neumějí 3betovat polarizovaně - naopak, když Tvůj CO open raise 3betne někdo na BTN, můžeš počítat právě v 99% případů s tím AK, KK+.
SB vs BTN už je jiná písnička - lidi si přečetli, že BTN "otevírá široce", takže ho taky dost často 3betují. Přesnějc - na mikrech jsou ca 2 skupiny lidí - jedni, co jsou hodně pasivní, 3betují jen s dobrou handou (vůbec není výjimka, když vidíš hráče s 3betem 2%) - těm pak skládáš v klidu i to AQ, protože jsi proti nim prostě vždycky pozadu. Druhá skupina se, řekla bych, učí 3betovat a ty zase 3betují až příliš (zvlášť na tom SB) a dobře to vědí, že často 3betují. Proto jsou schopni taky spoustu hand složit na 4bet (neb nemají hotové range, co bránit po 4betu, takže na 4bet callují/5betují jen to zmiňované AA, KK, AK, ostatní handy standardně složí). - Proti nim pak je lepší s AQ rovnou 4bet/shove podle sizingu, i když se to zdá varianční. Párkrát to zkus a uvidíš, kolik toho na 4bet skládají (tunu..). Úplně rozumím, že se Ti nechce s tím AQ callovat takhle velký 3bet, protože agro hráči si často tvůj call vysvětlí jako slabost a stejně Ti to tam pošlou z první téměř na jakémkoliv flopu..
Zajímavá možnost jsou u sitek min3bety .. můžeš zkusit.. riskuješ málo, taháš value + pokud to uděláš v pozici, tak se pak OOP soupeři bude hrozně špatně hrát post-flop..
Co se týká CO vs. BTN - BTN by měl typicky 3betovat CO openera polarizovaně, tzn. s hodně silnýma (aspoň AK, QQ/KK+) + k tomu spíš slabýma handama (typu A2-A5s, K9s) atd. Tzn. když ho 4betneš z CO, hraješ tu hru, kterou BTN chce - slabé handy složí a silné si Ti callne / shovne. Líp a úplně právě v těch videích od Alkaatche.
V reálu ale na mikrech lidi na BTN neumějí 3betovat polarizovaně - naopak, když Tvůj CO open raise 3betne někdo na BTN, můžeš počítat právě v 99% případů s tím AK, KK+.
SB vs BTN už je jiná písnička - lidi si přečetli, že BTN "otevírá široce", takže ho taky dost často 3betují. Přesnějc - na mikrech jsou ca 2 skupiny lidí - jedni, co jsou hodně pasivní, 3betují jen s dobrou handou (vůbec není výjimka, když vidíš hráče s 3betem 2%) - těm pak skládáš v klidu i to AQ, protože jsi proti nim prostě vždycky pozadu. Druhá skupina se, řekla bych, učí 3betovat a ty zase 3betují až příliš (zvlášť na tom SB) a dobře to vědí, že často 3betují. Proto jsou schopni taky spoustu hand složit na 4bet (neb nemají hotové range, co bránit po 4betu, takže na 4bet callují/5betují jen to zmiňované AA, KK, AK, ostatní handy standardně složí). - Proti nim pak je lepší s AQ rovnou 4bet/shove podle sizingu, i když se to zdá varianční. Párkrát to zkus a uvidíš, kolik toho na 4bet skládají (tunu..). Úplně rozumím, že se Ti nechce s tím AQ callovat takhle velký 3bet, protože agro hráči si často tvůj call vysvětlí jako slabost a stejně Ti to tam pošlou z první téměř na jakémkoliv flopu..
Zajímavá možnost jsou u sitek min3bety .. můžeš zkusit.. riskuješ málo, taháš value + pokud to uděláš v pozici, tak se pak OOP soupeři bude hrozně špatně hrát post-flop..
- The smallest act of kindness is worth more than the grandest intention. / Oscar Wilde
- Logic will take you from A to Z; imagination will take you everywhere. / Albert Einstein

- Logic will take you from A to Z; imagination will take you everywhere. / Albert Einstein

Btw., příště hoď u handy k hráčům alespoň VPIP / PFR + 3bet% info..
- The smallest act of kindness is worth more than the grandest intention. / Oscar Wilde

• Stránka 1 z 1