FÓRUM
FÓRUM ‹ Poker obecně ‹ Poker a zákon
Jak vybrat aby mě nezavřeli...
• Stránka 1 z 2 • 1, 2
Jak vybrat aby mě nezavřeli...

Klepnul jsem minulý týden big109 a jde o můj první cashout, když nepočítám převod jinému hráči.
Vklad mám přes visa kartu a účet už mám ověřený.
Děkuji za odpovědi
krakonos77
Naposledy upravil T-fon dne stř 16. pro 2015 8:37:05, celkově upraveno 1
Důvod: téma přesunuto z MTT poradny
Důvod: téma přesunuto z MTT poradny
Re: Jak vybrat aby mě nezavřeli...
si to normalne vyber pres tu visu...nevidim v tom problem...jen bych neposilal vic jak 100k na jednu platbu...bejvalo kolem 300K limit na zjistování zdroje penez,nekde jsem uz o tom na foru psal vcetne toho zakona...gl
ps. jak vybrat - mas to v rollu, musis to ted poradně roztocit a registrovat a registrovat kdyz jsi na vlne...

ps. jak vybrat - mas to v rollu, musis to ted poradně roztocit a registrovat a registrovat kdyz jsi na vlne...

Já jsem les...Jak se do lesa volá,tak se z něho ozývá....

Zdarec, měl jsem před nějakou dobou stejný problem při podobné částce a vyřešil jsem to tak, že jsem si vytvořil internetovou peněženku u Moneybookers přes kterou jsem si po menších částkách ( vždy tak +-60k) poslal celou výhru.
Udělal jsem to tak raději, protože bylo mi řečeno, že nad 100k banka muže dát echo úřadu pro překontrolování transakce, anebo samotná banka se může zeptat odkud peníze jsou. .
Udělal jsem to tak raději, protože bylo mi řečeno, že nad 100k banka muže dát echo úřadu pro překontrolování transakce, anebo samotná banka se může zeptat odkud peníze jsou. .
prečo by vas mali vlastne zatvárať zato že ste niečo vyhrali? Kvoli nezdaneniu alebo preco?
tomas147 píše:prečo by vas mali vlastne zatvárať zato že ste niečo vyhrali? Kvoli nezdaneniu alebo preco?
Nejde ani tak o dane, alespon z pohledu hrace, pokud ma herna sidlo v EU, coz vetsina ma, od dane jsou vyhry osvobozeny, ale dle CZ zakonu nesmime hrat online v zahranici (vztahuje se na veskery gamble)... S tim "zaviranim" je to samozrejme nadsazeny, ale teoreticky hrozi vysoka pokuta, takze je rozumny postupovat nejak tak, jak se radi v prispevcich vyse..
Život není to, co chceme, ale to co máme. Arnošt Lustig

A nevies ako je to zo zakonom na slovensku? Nikde sa to nemozem docitat
tomas147 píše:A nevies ako je to zo zakonom na slovensku? Nikde sa to nemozem docitat
v SR je online (ofc nielen online) gambling na o mnoho nizsej urovni ako v CR, cize tu sa to neriesi nijakym sposobom
Ja bych s dovolenim na toto tema navazal, jsem zde na foru sice novy, ale pokerarenu ctu jiz dlouho. Nedavno se mi postestilo take neco trefit na starech, rekneme par desitek tisic dolaru, a rad bych to dostal s co nejmensimi ztratami a co "nejlegalneji" domu. Samozrejme jsem jiz ikskrat vybiral rekneme v radek stovek dolaru, ale toto je trosku jina castka. Ke vkladu pouzivam obcas karty, vyjimecne paysafecard, ale v drtive vetsine pripadu skrill. Pres ten take vetsinou vybiram. Stary mi samozrejme umozni vybrat to treba pres skrill, ale nabidli mi i direct bank transfer. Rad bych se tedy zeptal, zda toho mam vyuzit, protoze v transakci se nejspis objevi ze je to od pokerstars. Anebo mam vsechno pomalu tahat pres skrill? A mate nekdo zkusenosti s tim jaka castka se da bez problemu bankovnim prevodem posilat ze skrillu? Nekde jsem cetl ze do 100k mesicne by to nikdo nemel resit, to se bavime asi o jednom bankovnim uctu, ale co kdyz mam vic bankovnich uctu? Muzu si na kazdy poslat treba 90k a bude to vklidu? Samozrejme dalsi moznost je vyber z te skrill karty a pak si to vlozit na ucet, to je asi "nejlegalnejsi" cesta, ale asi take nejdelsi protoze jsou vybery omezene tusim na 250eur/24hodin a taky asi i nejdrazsi, protoze ty vybery jsou fakt drahe. Za jakekoliv rady a zkusenosti budu vdecny, diky moc.
-
- casoprostor (offline)
- Obdržel: 0 poděkování
Na bank transfer bych se urcite vykaslal, nebo teda aspon do ceske banky, krome toho, ze to fakt smrdi, tak te banka oseka dost na kursu. co si myslim ze uz stoji za zvazeni u takove castky, jestli si neudelat vylet nekam do sveta a pri te prilezitosti si tam zalozit dolarovej ucet a nechat si to poslat na nej, ale doporucoval bych spis nejakou zemi mimo EU, jelikoz i v ramci EU maji banky nejakou ohlasovaci povinnost na nestandardni transakce.. Ten Skrill bych taky nezavrhoval, kazdopadne v tom pripade doporucuju provist transakce, at dosahnes VIP status, vyber bude aspon bez poplatku, pokud bys dosahl nejakej z tech vyssich VIPu, tak i vyssi limity vyberu.. Ze Skrillu bych doporucoval vyber kartou, vyber na cz ucet ti hodne osekaji poplatky Skrillu za konverzi (predpokladam teda, ze Skrill mas v usd)

Nn, prave ze mam skrill v korunach. Skrill mam snad jiz deset let, takze i limity si myslim tam mam nadstandardne velke. Ted kdyz jsem dal vyber na prvni cast vyhry, tak jsem za bankovni prevod mel poplatek nekde kolem stokorun, coz je uplna parada, ale holt clovek ztrati na konverzi ze staru na skrill, ale s tim uz jsem se nejak srovnal. Jako narovinu kdyz jsem to zhruba pocital tak jsem dosel k tomu, ze me poplatky vyjdou tak na cca 4-5% celkove castky. Jak uz jsem napsal, je to silene moc, ale nejak uz s tim pocitam. Ted mi jde o to stahnout ty penize bez problemu domu. Myslis teda ze kdyz mam vic bankovnich uctu, tak prevod na kazdy ze skrillu rekneme do tech 100k mesicne by mohl byt bez problemu? Anebo si mam tech 100k mesicne (jak uz tady nekdo driv zminoval) hlidat jako celkovou prevedenou sumu na vsechny me ucty? (toto mi ale pripadne jako hloupost, kdyz kazdy ucet je u jine banky). Jinak ta myslenka s tim zahranicim je asi zajimava, ale do toho fakt asi nepujdu, ale diky za ni 

-
- casoprostor (offline)
Jeste bych snad k tomuto tematu pridal jednu domnenku - napr. skrill se da pouzit pro vklad a vyber i treba do tipsportu, proto kdyz si poslu ze skrillu treba pul milionu na bankovni ucet (btw prijde to jako tuzemska platba, skrill ma ucet u unicredit bank tusim) a kdyby se nekdo ptal tak reknu ze to mam z kurzoveho sazeni, tak bych mel byt vklidu, ne?
-
- casoprostor (offline)
Nevím jestli jim bude tohle stačit - ty bys měl prokázat kde jsi ty peníze vzal, takhle bych mohl prodávat drogy, nechat si to platit na Skrill a pak říkat, že to mám ze sázení a jsem v pohodě....
If people do not believe that mathematics is simple, it is only because they do not realize how complicated life is. (John von Neumann)
Alkaatchuv nepravidelny blog

No ale tak to se prave dostavame k zasadni otazce kdo ma co dokazovat, jestli ja svou nevinu anebo oni mou vinu, jinymi slovy prece v nasi ustave je zakotvena presumpce neviny, ne?
-
- casoprostor (offline)
Tak co řešíš? Prostě si to pošli celý na účet a když bude mít někdo blbý dotazy, tak mu řekni tady ty moudra s ústavou, zamotej do toho ještě, jak máme demokracii a seš vykrytej, ne?casoprostor píše:No ale tak to se prave dostavame k zasadni otazce kdo ma co dokazovat, jestli ja svou nevinu anebo oni mou vinu, jinymi slovy prece v nasi ustave je zakotvena presumpce neviny, ne?

Jestli ti to pomůže na podzim sem vybíral asi 28k evropskejch z .fr, jelikož tam neni jiná možnosti než si peníze nechat poslat na tvuj BÚ, byl sem se ptát v bance (česká spořitelna) jestli to budou nějak řešit, bylo mi řečeno že takovýhle částky u nich nikoho nezajímaj a i kdyby jo tak neni problém prokázat odkud ty peníze jsou - byl sem ptát anonymně a řekl že ty peníze mám z pokeru. Peníze přišli, nikdo po mě nic nechtěl a nikdo nic neřešil.
Takisto mám nejaký cash na PS.fr a plánujem vybrať. Kedže je to len na bankový účet, tak to by to malo byť fajn ako píše Kjui. Zaujíma ma toto, francúzi to majú regulované štátom, čiže mal by som si to priznať v daňovom priznaní alebo to spadá do nejakej hazardného oslobodenia? 

Banky nějak moc aktivní nebudou, jim je v podstatě jedno odkud máte peníze a různé kontroly dělají jen minimálně aby dodržely zákony, pro ně to je jen práce navíc a nejradši by neřešili nic... Snad jen nějaké menší banky mají tendenci se v něčem šťourat.
If people do not believe that mathematics is simple, it is only because they do not realize how complicated life is. (John von Neumann)

Kjui píše:Jestli ti to pomůže na podzim sem vybíral asi 28k evropskejch z .fr, jelikož tam neni jiná možnosti než si peníze nechat poslat na tvuj BÚ, byl sem se ptát v bance (česká spořitelna) jestli to budou nějak řešit, bylo mi řečeno že takovýhle částky u nich nikoho nezajímaj a i kdyby jo tak neni problém prokázat odkud ty peníze jsou - byl sem ptát anonymně a řekl že ty peníze mám z pokeru. Peníze přišli, nikdo po mě nic nechtěl a nikdo nic neřešil.
pomuze, diky

-
- casoprostor (offline)
Kjui píše:Jestli ti to pomůže na podzim sem vybíral asi 28k evropskejch z .fr, jelikož tam neni jiná možnosti než si peníze nechat poslat na tvuj BÚ, byl sem se ptát v bance (česká spořitelna) jestli to budou nějak řešit, bylo mi řečeno že takovýhle částky u nich nikoho nezajímaj a i kdyby jo tak neni problém prokázat odkud ty peníze jsou - byl sem ptát anonymně a řekl že ty peníze mám z pokeru. Peníze přišli, nikdo po mě nic nechtěl a nikdo nic neřešil.
Sorry, ale nedá mi to se nezeptat, to si šel normálně na pobočku a zeptal se baby u přepážky, nebo sis nechal zavolat manažerku a zeptal se jí, popř. ses rovnou vypravil někam na ústředí ČS a tam vyhledal někoho kompetentního? Nevykládej si to špatně, ale tohle mi přijde natolik ulítlý a nereálný, že sem si to nemohl odpustit, ale je pravda že jsem díky tomu aspoň zavzpomínal na Dogmeata, kterej pár let zpátky byl znám jako takovej největší hater na poker forech, do všech se neustále navážel, všichni byli dementi a pak se tenhle týpek šel zeptat na finančák, jak má danit výhry z online pokeru, kterej byl už v té době nelegální..
Abych se ale vrátil k původnímu dotazu, když už vybírat do banky, tak určitě do nějaké velké typu Spořka, Komerčka apod jak radí Alkaatch, na opačným části spektru jsou naopak třeba mBank, Zuno, Fio, kde jsou popsaný případy, že otravovali klidně kvůli 1k eur..

Hanes2 píše:Sorry, ale nedá mi to se nezeptat, to si šel normálně na pobočku a zeptal se baby u přepážky, nebo sis nechal zavolat manažerku a zeptal se jí, popř. ses rovnou vypravil někam na ústředí ČS a tam vyhledal někoho kompetentního?
jo přesně tak, šel sem na pobočku, pani si nebyla jistá tak zavolala na ústředí a tam jí to řekli, nikde sem neříkal svoje jméno takže nevim co je na tom ulítlý a nereálný, spíš mi to přijde jako nejracionálnější rešení problému
• Stránka 1 z 2 • 1, 2