FÓRUM
FÓRUM ‹ BLOGY hráčů ‹ BLOGY hráčů
Kory 8 - Blog živých turnajů [MTT]
Re: Kory 8 - Blog živých turnajů [MTT]
Officoe píše:Celou dobu jsem s tím souhlasil, než jsem se dočet ke Spartě. On tam panebože utopil miliardu za 5 let nebo kolik, a to hlavně kvůli tomu, že ten klub má nastavenej rozpočet, aby to vycházelo když se vyhrává titul a hrajou se evropský poháry. Nebo to jako když se pět let neudělá titul, tak má ten klub rozpustit? Navíc přiznejme si, že v dnešním sporotvním světě miliarda sem, miliarda tam. Navíc mi nepřijde, že je to Křetínského hračka, pod tím si představuju bezmyšlenkovitý Rozhazování peněz, což mi nepřijde, že se tam zrovna děje. Nemůžeš srovnávat český prostředí s Anglií, mg.
A k těm mindrákům, no offence, ale jedinej ty tady imr kopeš kolem sebe. Přijde mi spíš, že někdo je nasranej, že Arsenal hraje už tu dekádu úplnou piču.
Tak abychom si to vysvětlili. Křetínský má Spartu jako charitu, ten klub sám nefunguje, každej rok je Sparta ve ztrátě 200-300 milionů, to podle mě teda není zdravej byznys. Klub je závislej na tom, že za něj někdo ty dluhy topí - to vám tady zjevně všem přijde normální, no mně teda ne. Miliarda sem, miliarda tam? Proboha, v jakým světě? V Česku je tohle normální tak možná ve státním rozpočtu. Bezmyšlenkovitý rozhazování peněz to ve Spartě je, sezonu co sezonu výměna kádru. Jediné, v čem má Sparta koncept, je mediální sféra, v tom jsou no.1 v republice, protože to tam dělají lidi, kteří tomu rozumí. Nemůžu srovnávat český prostředí s Anglíí? Proto jsem napsal o tý miliardě, u týmů jako jsou MC nebo Chelsea jsou to desítky miliard.
Já žádnej mindrák nemám, napsal jsem o tom, že bych chtěl jet do Vegas. Tuhle fotbalovou diskuzi tady rozpoutal někdo jiný. Když si nechcete přiznat, že vaše oblíbený kluby nefungujou jako zdravá firma, tak si běžte srovnávat poháry na písek. Tím pro mě tahle debata končí.
E: Mít rozpočet nastavenej na titul a evropský poháry? Sparta nehrála základní skupinu LM od roku 2005. Že by to měl zabalit? Je snad logické, že když na si na něco nevydělám, tak se musím uskromnit.
Naposledy upravil Kory8 dne ned 05. říj 2014 16:40:20, celkově upraveno 1
"Whatever Thierry Henry achieves, his name will be forever associated with Highbury. And on the last day here, he has a hattrick. The King of Highbury." Martin Tyler
Kory 8 - Blog živých turnajů

Kory8 píše:Tak abychom si to vysvětlili. Křetínský má Spartu jako svýho chráněnce, každej rok je Sparta ve ztrátě 200-300 milionů, to podle mě teda není zdravej byznys a už by vypadl.
Jako sorry ale todle informace jak z Blesku. Ztrata Sparty byla v tomto rozpeti jen ve dvou letech z te doby co to vlastni Kretisnky coz je myslim 8-9 let. Celkova ztrata za tu dobu je asi 850 milionu.
Me se na Sparte treba libi ze je jasna vlastnicka struktura. Podivej se na Slavii, Bohemku, Pribram a x dalsich. Bud se vubec nevi ci to je, perou se tam prachy, vlastnej to mafiani a nebo politici mafiani atd.
Co se mi na Sparte nelibilo, ze ji chybela dlouhodoba koncepce, caste zmeny kadru, treneru, realizacniho tymu atd. ... to se zda, ze se uz uklidnilo a vidim svetle zitrky.
A co se tyka medii a vubec vztahu verejnosti k fotbalu tak v tom je Sparta na prvnim miste. S medii i verejnoti pracuji a delaji to urcite nejlepe a snazi se aby se na fotbal dalo jit treba i s detma a nemusel si se o ne na stadionu bat atd.
[/quote]
Naposledy upravil SitkaCZ dne ned 05. říj 2014 16:40:20, celkově upraveno 1
Ask not what your Poker Arena can do for you--ask what you can do for your Poker Arena--special thanks to John F. Kennedy
[/quote]SitkaCZ píše:Kory8 píše:Tak abychom si to vysvětlili. Křetínský má Spartu jako svýho chráněnce, každej rok je Sparta ve ztrátě 200-300 milionů, to podle mě teda není zdravej byznys a už by vypadl.
Jako sorry ale todle informace jak z Blesku. Ztrata Sparty byla v tomto rozpeti jen ve dvou letech z te doby co to vlastni Kretisnky coz je myslim 8-9 let. Celkova ztrata za tu dobu je asi 850 milionu.
Me se na Sparte treba libi ze je jasna vlastnicka struktura. Podivej se na Slavii, Bohemku, Pribram a x dalsich. Bud se vubec nevi ci to je, perou se tam prachy, vlastnej to mafiani a nebo politici mafiani atd.
Co se mi na Sparte nelibilo, ze ji chybela dlouhodoba koncepce, caste zmeny kadru, treneru, realizacniho tymu atd. ... to se zda, ze se uz uklidnilo a vidim svetle zitrky.
A co se tyka medii a vubec vztahu verejnosti k fotbalu tak v tom je Sparta na prvnim miste. S medii i verejnoti pracuji a delaji to urcite nejlepe a snazi se aby se na fotbal dalo jit treba i s detma a nemusel si se o ne na stadionu bat atd.
Ne to je realita. To, že se to reevaluje rychlým prodejem hráčů znamená jen to, že se to přenese do dalšího turnusu. Takhle to v českém fotbale chodí, prodej hráčů je nedílná součást příjmů, jenže to zároveň bortí koncepci neustále se zlepšujícího týmu. Do ztrát pak musíš připočítat samozřejmě i předpoklady, s jakými do sezony vstupuje - vyhraje se titul, budou peníze z Evropy. Pro sportovního byznysmena je to skutečně schodek, jaký vidí vzhledem ke svojí spekulaci. Asi jsem měl napsat, že je 200-300 milionů za očekáváním, ale pro podnikatele je to fakticky ztráta. Zvlášť, když v horizontu let sype do klubu peníze. To, že je ten mecenáš transparentní, je sice hezký, ale klub je závislej na tom, že až z nějakýho důvodu odejde, bude muset ihned najít novýho, nikdy nebude fungovat sám.
"Whatever Thierry Henry achieves, his name will be forever associated with Highbury. And on the last day here, he has a hattrick. The King of Highbury." Martin Tyler

Lol, kolik fotbalovejch klubu je dneska soběstačnejch. Drtiva většina funguje na principu mecenáše. A ted nemluvím o žádným bohatým šejkovi na ostrovech, ale o českém prostředí. Když už teda ukazujeme prstem, Slavia má k tomu taky hodně daleko. Mela krůček k insolvenci, než se objevil mistr Rebicek a napumpoval tam prachy kdoví odkud. Akorát Slavie byla v takový žumpě, ze ji nikdo nechtěl, tak museli vzít za vděk i šedou eminenci. Sparta ma sice ztrátu přes 900 milionů za 8 let, ale i kdyby Křetínský odešel, porad nebude mit nejmenší problém najít dalšího finančně silnýho vlastníka. Nabídky na její odkoupení byly, jsou a budou. Pak uz je jen na novém vlastníkovi, jestli se rozhodne do klubu dal prachy pumpovat nebo si ji nastaví tak,aby zisk generovala. A urcite by to šlo. (zdražení vstupneho, méně hráčů pod smlouvou, nepreplacet "hvězdy", sahat do řad odchovancu..)
Naposledy upravil Vocaaas dne ned 05. říj 2014 16:40:20, celkově upraveno 1
Vocaaas píše:Lol, kolik fotbalovejch klubu je dneska soběstačnejch. Drtiva většina funguje na principu mecenáše. A ted nemluvím o žádným bohatým šejkovi na ostrovech, ale o českém prostředí. Když už teda ukazujeme prstem, Slavia má k tomu taky hodně daleko. Mela krůček k insolvenci, než se objevil mistr Rebicek a napumpoval tam prachy kdoví odkud. Akorát Slavie byla v takový žumpě, ze ji nikdo nechtěl, tak museli vzít za vděk i šedou eminenci. Sparta ma sice ztrátu přes 900 milionů za 8 let, ale i kdyby Křetínský odešel, porad nebude mit nejmenší problém najít dalšího finančně silnýho vlastníka. Nabídky na její odkoupení byly, jsou a budou. Pak uz je jen na novém vlastníkovi, jestli se rozhodne do klubu dal prachy pumpovat nebo si ji nastaví tak,aby zisk generovala. A urcite by to šlo. (zdražení vstupneho, méně hráčů pod smlouvou, nepreplacet "hvězdy", sahat do řad odchovancu..)
Napíšeš lol a pak každým dalším slovem jen potvrzuješ to, o čem tady celou dobu mluvím.

Vsak to taky bylo vyjádření údivu, ze se nad tim vůbec pozatavujes, ne nesouhlasu. Akorát tech 200-300M je trochu vycucanejch z prstu.
Vocaaas píše:Vsak to taky bylo vyjádření údivu, ze se nad tim vůbec pozatavujes, ne nesouhlasu. Akorát tech 200-300M je trochu vycucanejch z prstu.
Viz to, co jsem vysvětlil výš. Když v klubu utopíš 500 mega s tím, že další rok z toho 100 stáhneš a místo toho dalších 100 utopíš, tak je to zase sezona se ztrátou 200M vůči spekulacím/očekávání. Takhle funguje sportovní byznys, nasypeš do toho prachy a pak čekáš nějakou návratnost, jenže ve Spartě se ten schodek jen prohlubuje. Ale teď tam maj aspoň rozumnýho Lavičku, kterýho pokud nevyhoděj, tak můžou aspoň trochu vylézt z propasti.
Fotbalové kluby jako Příbram, Budějovice apod. nemůžou být prakticky nikdy ziskový, tam je to jako s uměním, prostě je to mecenášství. Sparta rozhodně je produkt, kterej by mohl a MĚL hospodařit se ziskem. Stačí se kouknout do Německa, tím nemyslím Bayern nebo Dortmund, ale proč by se Sparta nemohla srovnávat s Freiburgem, Mainzem a podobnými týmy? Jenom proto, že to dělá blbě.

Eureka/EPT Vienna...
Výlet za WSOP se strhnul ve fotbalovou diskuzi, takže svůj fotbalový blog zase zpestřím trochou pokeru...
Příští týden začíná EPT Vienna Poker Festival, ve Vídni se v průběhu 11 dní budou hrát eventy nejen série EPT, ale také Eureka Poker Tour. Jak už jsem psal, jedu tam jako pracovní síla PokerStars. Oproti Praze je rozdíl v tom, že první tři dny tam budu sám bez své nadřízené Mad. Tudíž tam budu mít mnohem více povinností/starostí směrem k organizaci veškerých věcí týkajících se médií. Jsem rád, zase si vyzkouším něco jiného a otestuju svoje schopnosti.
Od Luka Lichtensteina (EPT Event Manager) jsem dostal email s přílohou obsahující asi 10 dokumentů, takže je musím všechny prostudovat, abych se pak cítil jako ryba ve vodě. Mimo jiné je tam telefonní seznam na všechny lidi ze staffu PS pro festival. Je na něm 45 lidí, a to tam pochopitelně nejsou dealeři a další pracovníci...
Taky už mám předběžný players list pro EPT/Eureku, seznam registrovaných hráčů k datu 11. 3. 2014. Už v té době bylo do Main Eventu Eureky zaregistrováno přes 400 hráčů, včetně více než 10 českých borců a také více než 10 Slováků. Nechci nijak výrazně spoilerovat, očekávaná jména zazněla v článcích, které vyšly tady na Areně. Do hlavního turnaje EPT už se zapsalo téměř 300 lidí. Přes devadesát hráčů startuje v obou ME.
Příští týden začíná EPT Vienna Poker Festival, ve Vídni se v průběhu 11 dní budou hrát eventy nejen série EPT, ale také Eureka Poker Tour. Jak už jsem psal, jedu tam jako pracovní síla PokerStars. Oproti Praze je rozdíl v tom, že první tři dny tam budu sám bez své nadřízené Mad. Tudíž tam budu mít mnohem více povinností/starostí směrem k organizaci veškerých věcí týkajících se médií. Jsem rád, zase si vyzkouším něco jiného a otestuju svoje schopnosti.
Od Luka Lichtensteina (EPT Event Manager) jsem dostal email s přílohou obsahující asi 10 dokumentů, takže je musím všechny prostudovat, abych se pak cítil jako ryba ve vodě. Mimo jiné je tam telefonní seznam na všechny lidi ze staffu PS pro festival. Je na něm 45 lidí, a to tam pochopitelně nejsou dealeři a další pracovníci...
Taky už mám předběžný players list pro EPT/Eureku, seznam registrovaných hráčů k datu 11. 3. 2014. Už v té době bylo do Main Eventu Eureky zaregistrováno přes 400 hráčů, včetně více než 10 českých borců a také více než 10 Slováků. Nechci nijak výrazně spoilerovat, očekávaná jména zazněla v článcích, které vyšly tady na Areně. Do hlavního turnaje EPT už se zapsalo téměř 300 lidí. Přes devadesát hráčů startuje v obou ME.

Výlet ti obv zase závidím 
Ale zpátky k tématu
, prostě nemůžeš říct, proč to není jako Freiburg, Mainz... Zaprvý, lidi tam maj úplně jiný ekonomický podmínky, tzv. jejich disponibilní důchod je mnohem větší než náš, tudíž můžou zaplatit mnohem víc za lístek na zápas. Zadruhý, maj Xkrát větší stadion. Zatřetí, nemaj problém ho vyprodat, ptž má 8x víc obyvatel. Začtvrtý, maj prostě atraktivnější zápasy, nevyprodat stadion na zápas s Bayernem, Borussií, Schalke, Bayerem atd atd nezvládne jenom úplnej idiot. Zapátý, dementní (pardon, ale opravdu mi tohle přijde jako demence) fandové platěj 150e za dresy. A takhle můžu pokračovat skoro donekonečna.
Navíc nevím, jak hospodaří tyhle kluby, ale z toho, co píšeš, očividně nejsou ve ztrátě. A ukaž mi, kolik klubů je každoročně v zisku? Prostě myslím si, že musíš srovnávat kluby v rámci země, ne kontinentu. A souhlasím se vším, co napsal Sitka. Tady není problém najít dalšího majitele. A věřím tomu, že Křetínský to nemá jen tak z plezýru, aby měl kde topit prachy. Je to prostě srdcař, která rád pro ten klub klidně duši vypustí. Tohle se o jinejch mecenáších říct nedá.

Ale zpátky k tématu

Navíc nevím, jak hospodaří tyhle kluby, ale z toho, co píšeš, očividně nejsou ve ztrátě. A ukaž mi, kolik klubů je každoročně v zisku? Prostě myslím si, že musíš srovnávat kluby v rámci země, ne kontinentu. A souhlasím se vším, co napsal Sitka. Tady není problém najít dalšího majitele. A věřím tomu, že Křetínský to nemá jen tak z plezýru, aby měl kde topit prachy. Je to prostě srdcař, která rád pro ten klub klidně duši vypustí. Tohle se o jinejch mecenáších říct nedá.
Naposledy upravil Officoe dne ned 05. říj 2014 16:40:20, celkově upraveno 1
Se štítem, nebo na něm!

Officoe píše:Výlet ti obv zase závidím
Ale zpátky k tématu, prostě nemůžeš říct, proč to není jako Freiburg, Mainz... Zaprvý, lidi tam maj úplně jiný ekonomický podmínky, tzv. jejich disponibilní důchod je mnohem větší než náš, tudíž můžou zaplatit mnohem víc za lístek na zápas. Zadruhý, maj Xkrát větší stadion. Zatřetí, nemaj problém ho vyprodat, ptž má 8x víc obyvatel. Začtvrtý, maj prostě atraktivnější zápasy, nevyprodat stadion na zápas s Bayernem, Borussií, Schalke, Bayerem atd atd nezvládne jenom úplnej idiot. Zapátý, dementní (pardon, ale opravdu mi tohle přijde jako demence) fandové platěj 150e za dresy. A takhle můžu pokračovat skoro donekonečna.
Takže popořádku:
Že maj lidi úplně jiný podmínky, to se odráží i na platech zaměstnanců týmu včetně hráčů, tudíž se to stejně tak promítá i do nákladů klubu. Zadruhý, nemaj Xkrát větší stadion, proto jsem vybral tyhle kluby, není to Frankfurt nebo Berlín. Zatřetí, tvůj argument je postavenej na hlavu, Mainz nevyprodá stadion proto, že Německo má 80 milionů, zatímco Česko jen 10. Naopak, Sparta by měla být schopna vyprodat stadion, protože má Praha přes milion obyvatel. Začtvrtý, atraktivnější zápasy - fanoušci maj chodit NA SPARTU, ne na soupeře - to je podstata vyprodávání stadionů, permanentkářů. To je, na co nadávaj mí kamarádi, který tam choděj každej tejden (kolo) - na Plzeň přijde 20 tisíc, ale na o tejden pozdějc na Slovácko ani půlka. Argument o tom, že maj lepší merchandising? To už si ze mě asi děláš srandu. V tom má Sparta oproti těm německejm klubům sakra velkou výhodu, protože zdaleka nemá jen lokální fanbase, ale celostátní. Ostatně, Sparta je v Česku to, co Bayern v Německu - nemá fanoušky jen ve svém městě, ale po celém státě. Tudíž má jasnou pozici značky, která má možnost finančně prosperovat.
Sparta má z hlediska tradice, historie a síly značky jedinečné postavení v ČR. Ať se to líbí Slávistům nebo ne, Sparta je jediná značka, která svým významem přesahuje naše hranice. Srovnávat v rámci ČR můžu, ačkoli Sparta má nesrovnatelnou pozici s jinými týmy, proto je její ostudou, že nedokáže vydělávat (je to ostudou lidí, který jsou za to zodpovědní, ano Křetínského). V Česku není moc týmů, které mohou být prosperující, obecně je český fotbal studna na peníze. Přesto se to několika klubům daří (Plzeň, Teplice). Já vám to teda nechci brát, ale váš pohled mě fascinuje - spoléhat na to, že se vždycky najde někdo, kdo ty dluhy vylepí, protože je "srdcař"? Řekněte tohle fanouškům skotského Rangers, jak to dopadlo. A to mají ještě mnohem, zdůrazňuji MNOHEM, silnější jméno než Sparta, protože u Old Firms to sahá až do náboženství.

To trochu překrucuješ. Já neřekl, ze je to v pořádku, ze hospodaří se ztrátou. Já v tom vidím taky neschopnost a diletanstvi, jen prostě nebudou mít s velkou pravděpodobností nikdy problém najít někoho, kdo tu ztrátu zalepi. Inu když už je vedení neschopny, tak ať caluje.
A Vídeň bude super..škoda, ze jsem se nějak na tu Eureku nedostal..
gl a have fun.
A Vídeň bude super..škoda, ze jsem se nějak na tu Eureku nedostal..

Přesně, já neříkám, že je to tak správně, ale tak to prostě je.
A hezky popořádku
1. To samozřejmě jo, jenže peníze z vysílacích práv a podobně tam imo udělaj obří rozdíl. Např. ten Bayern dostane nepoměrně větší částku vzhledem k rozpočtu než Sparta.
2. Použiju strejdu Googla. Freiburg má 230k obyvatel, Pha 1 mil. Freiburg má 1 fotbalovej klub, Pha 4, a to jenom prvoligový, tzv. budou mít cca stejně fandů. Stadion maj pro 24k lidí, takže nepatrně větší než Letná. Mainz, 200k obyvatel, stadion 20k. Cca stejný podmínky jako Freiburg. Prostě ty podmínky nejsou zdaleka stejný. Když vezmeš mentalitu národa, vyprodaj ho prostě častějc. To tam udělá ten rozdíl.
3. Viz. výše, je to podle mě srovnatelný. Mentalita těch lidí dělá ten rozdíl. Tady s tebou souhlasím, debilní čecháčkovství nás podělává.
4. Tady souhlas, ale tak to prostě bohužel je. Paradoxně ty lidi asi moc nezajímá, že si jednou za 14 dní přijede nějaká Příbram, Slovácko a tak pro nálož. Radši chtěj vidět takticky svázanej zápas. Ale overall s tebou jednznačně souhlásím.
5. To sice nemaj fanoušky jenom v Praze, ale lidi z ostatních lokalit si koupej na tržnici jeden dres za dvě stovky a na stadion přijdou jednou za rok se podívat max. tak na nějakej evropskej pohár. Z těhlech lidí mají podle mě nulovej zisk. A logicky při srovnání Bayern x Sparta, tak ten Bayern utrží nesrovnatelně víc peněz za prodej "suvenýrů" a to i poměrně k rozpočtu vzhledem k cenám a nesrovnatelně větší fanouškovské základně, kterou konkrétně ten Bayern bude mít všude po světě, narozdíl od Sparty.
A to, že Plzeň vydělala za poslední 3-4 roky miliardu, je imo dílo náhody. Bohužel nemaj na to podávat takový výkony dlouhodobě, potažmo teda inkasovat takový sumy za evropský poháry. Podívej se, kolik mají příjem z tuzemských věcí a kolik právě z těch pohárů. V českejch podmínkách jsou kluby, který chtěj prosperovat, na tom prostě bezpodmínečně závislý. Ale veskrze souhlasím s tím, že ty dva tři nejlepší kluby v ČR by měli být schopný vykázat zisk, i když si myslím, že to zdaleka není tak jednoduchý, jako to vyplývá z tvejch postů/názorů.
A hezky popořádku

1. To samozřejmě jo, jenže peníze z vysílacích práv a podobně tam imo udělaj obří rozdíl. Např. ten Bayern dostane nepoměrně větší částku vzhledem k rozpočtu než Sparta.
2. Použiju strejdu Googla. Freiburg má 230k obyvatel, Pha 1 mil. Freiburg má 1 fotbalovej klub, Pha 4, a to jenom prvoligový, tzv. budou mít cca stejně fandů. Stadion maj pro 24k lidí, takže nepatrně větší než Letná. Mainz, 200k obyvatel, stadion 20k. Cca stejný podmínky jako Freiburg. Prostě ty podmínky nejsou zdaleka stejný. Když vezmeš mentalitu národa, vyprodaj ho prostě častějc. To tam udělá ten rozdíl.
3. Viz. výše, je to podle mě srovnatelný. Mentalita těch lidí dělá ten rozdíl. Tady s tebou souhlasím, debilní čecháčkovství nás podělává.
4. Tady souhlas, ale tak to prostě bohužel je. Paradoxně ty lidi asi moc nezajímá, že si jednou za 14 dní přijede nějaká Příbram, Slovácko a tak pro nálož. Radši chtěj vidět takticky svázanej zápas. Ale overall s tebou jednznačně souhlásím.
5. To sice nemaj fanoušky jenom v Praze, ale lidi z ostatních lokalit si koupej na tržnici jeden dres za dvě stovky a na stadion přijdou jednou za rok se podívat max. tak na nějakej evropskej pohár. Z těhlech lidí mají podle mě nulovej zisk. A logicky při srovnání Bayern x Sparta, tak ten Bayern utrží nesrovnatelně víc peněz za prodej "suvenýrů" a to i poměrně k rozpočtu vzhledem k cenám a nesrovnatelně větší fanouškovské základně, kterou konkrétně ten Bayern bude mít všude po světě, narozdíl od Sparty.
A to, že Plzeň vydělala za poslední 3-4 roky miliardu, je imo dílo náhody. Bohužel nemaj na to podávat takový výkony dlouhodobě, potažmo teda inkasovat takový sumy za evropský poháry. Podívej se, kolik mají příjem z tuzemských věcí a kolik právě z těch pohárů. V českejch podmínkách jsou kluby, který chtěj prosperovat, na tom prostě bezpodmínečně závislý. Ale veskrze souhlasím s tím, že ty dva tři nejlepší kluby v ČR by měli být schopný vykázat zisk, i když si myslím, že to zdaleka není tak jednoduchý, jako to vyplývá z tvejch postů/názorů.
Se štítem, nebo na něm!

sel jsem na celebrity do cardu, 284 entries 27 zbyva, prima bublina, mam 290k na avg 111. Pres 100k uz jsem zarobil na bubline.

Ship it!
Se štítem, nebo na něm!

final table jsem 2./9 ale uz 2h je to nechutne nehratelny tak klido muzu jit 9. :/

supr uz sem zdoublil dva shorty, vzdycky se 4bb musej na bigu najit Ahigh omfg

Jak to jde? Drtíš to?
Se štítem, nebo na něm!

deal v 5 za 31.500, dohravka o 8k. Ve trech jsem mel pulku vsech chipu ale QJs do T3o andreje asatrjana obv nikdy

Cng!!! Pred Vídni dobrej boost rollu. By sis tam mohl střihnout alespoň ten mini event třeba:))
Vocaaas píše:Cng!!! Pred Vídni dobrej boost rollu. By sis tam mohl střihnout alespoň ten mini event třeba:))
Tak určitě, protože tam vůbec nebudu mít 14 hodin denně práce až nad hlavu