FÓRUM
FÓRUM ‹ Poker obecně ‹ Poker a zákon
Pár otázek...
• Stránka 1 z 1
Pár otázek...
Zdravím, s kamarádem chceme začít hrát poker na nějaké z online heren, ale chtěl bych poprosit jestli by nám někdo mohl vyjasnit pár otázek:
1) Jak je to se zákonem? někde jsem četl že je to nelegální, někde zase že je to sice nelegální ale nikdo to neřeší, někde zase opak. Jak to tedy vlastně je?
2) Jakou zvolit hernu? chtěl se zeptat jaká z heren má méně přísná pravidla pro různá ověřování, vím že např. PokerStars může vyžadovat účet za elektřinu atd. a zajímalo by mě jestli to tak mají všechny herny nebo je to někde volnější a stačí např. jen občanka.
3) Jak je to s daněmi? Musí se při případné výhře, něco danit?
4) Jak je to s vkladem a výběrem? Je bezpečné posílat peníze přímo z účtu/na účet a nebo raději přes nějakou online peněženku.
Předem děkuji za vaše odpovědi, doufám že jsou otázky srozumitelné
a že jsem je vložil do správného subfóra.
1) Jak je to se zákonem? někde jsem četl že je to nelegální, někde zase že je to sice nelegální ale nikdo to neřeší, někde zase opak. Jak to tedy vlastně je?
2) Jakou zvolit hernu? chtěl se zeptat jaká z heren má méně přísná pravidla pro různá ověřování, vím že např. PokerStars může vyžadovat účet za elektřinu atd. a zajímalo by mě jestli to tak mají všechny herny nebo je to někde volnější a stačí např. jen občanka.
3) Jak je to s daněmi? Musí se při případné výhře, něco danit?
4) Jak je to s vkladem a výběrem? Je bezpečné posílat peníze přímo z účtu/na účet a nebo raději přes nějakou online peněženku.
Předem děkuji za vaše odpovědi, doufám že jsou otázky srozumitelné

-
- callerqt (offline)
- Obdržel: 0 poděkování
Re: Pár otázek...
Čau,
1. Jasná šedivá zóna. Hrát sice oficiálně nemůžeš, ale stát tě podle EU nemůže nějak postihovat.
2. Za mě Pokerstars only, i když pro začátečníky bude vhodná spíš jakákoliv jiná herna než PS
S tím ověřováním to bude podle mě všude skoro stejný. Z PS po mě chtěli jednou nějakej takovejhle doklad, ale ono postačí pokud si to správně pamatuju jakejkoliv výpis kde je adresa (elektrika, BU...) Nebyl s tim problém každopádně.
3. Nikdy jsem nic nedanil.
4. Posílám to přes BÚ, částky do 100k CZK imo v pohodě.
Snad ti to nějak pomůže.
1. Jasná šedivá zóna. Hrát sice oficiálně nemůžeš, ale stát tě podle EU nemůže nějak postihovat.
2. Za mě Pokerstars only, i když pro začátečníky bude vhodná spíš jakákoliv jiná herna než PS

3. Nikdy jsem nic nedanil.
4. Posílám to přes BÚ, částky do 100k CZK imo v pohodě.
Snad ti to nějak pomůže.
Se štítem, nebo na něm!

• Stránka 1 z 1