Casino-Arena | Bet-Arena | Trade-Arena | Play-Arena
Vše o jídle pro pokerové hráče

Moderátor: Cind3r3lla96

  od LiffEX
 pátek 28. březen 2014 16:38:52
Tak jsem tu s dalším kouskem :D Tak nějak mě to chytlo, samozřejmě to tu nechci nějak spamovat :lol:
Mám tady TIP na snídani.
1) vydatné jídlo
2) "Energicky" nabité
3) zdravé!
4) chutné + sladké

Jedná se o banánové placky. Ono jsou různé verze tohoto receptu. nejzákladnější je: 1banán, 1 žloutek, 2 bílky, ale já jsem šel o kus dále a mám pro Vás tuto verzi pro 2 porce (14 placek mi vyšlo :shock: )
2a.jpg
2 banány
ovesné vločky drcené (pokud nejsou drcené, vůbec neva)
4 vejce (1 žloutek + 4 bílky)
mléko
protein (fitness suplement = můžou přidat ti co jej doma mají)

Myslím, že příprava je superrychlá, pro ty co vlastní MIXÉR (mezi ty já momentálně nepatřím), tak vše těpnou do mixéru a zmixujou. Vločky tak od oka, protein 1 odměrku, banány na kolečka (ať se mixér netrápí) a mlékem pak jen upravujeme konzistenci. Konziostence hmoty by měla být hustší.
Pro ty co mixér nemají, tak doporučuju banán nastrouhat přes nejjemnější struhadlo(ani to nemám :mrgreen: ) a se zbytkem smíchat.
A pro ty co nemají ani mixér a ani struhadlo, tak doporučuju nakrájet na jemné plátky a vidličkou to rozmělnil a pat smíchat se zbytkem.
2b.jpg
Smažíme na pánvi s trochou oleje. POZOR placky se rády rychle připalují, proto je dobré jim věnovat pozornost :)
2c.jpg
A oláá výsledek je takovýto:
2d.jpg
  od ReneXYZ
 pátek 28. březen 2014 16:54:50
Přeji příjemný karciom :D Hele příště se věnuj víc vaření než internetu a budou pěkně dozlatova upečené. Jinak jsou výborné, a určitě bohaté na dobré sacharidy. Každopádně lepší a zdravější je upéct je, než usmažit:)
  od LiffEX
 pátek 28. březen 2014 17:00:21
S karciomem jsme kámoši :D
Btw. nikdy jsem je nepekl, takže nemůžu posoudit a netuším jak by to vypadalo :D Ale příště to zkusit můžu, mám horkovzdušnou troubu a ještě jsem jí nevyužil :D
  od Hajanek
 pátek 28. březen 2014 17:05:31
co se mi osvědčilo jako snídaně/svačina:

kaiserka (odříznout vršek a vydlabat), dospod dát sýr obdobný mozzarele, plátek rajčete a na to vyklepnout vejce
kořeníme dle libosti každou vrstvu

pečeme v troubě na 170°C 20-25 min (2 kusy na porci mi přišly optimální)
SpoilerZobrazit
IMAG0206.jpg
  od Cimprlich
 sobota 29. březen 2014 16:01:10
Hajanek píše:co se mi osvědčilo jako snídaně/svačina:

kaiserka (odříznout vršek a vydlabat), dospod dát sýr obdobný mozzarele, plátek rajčete a na to vyklepnout vejce
kořeníme dle libosti každou vrstvu

pečeme v troubě na 170°C 20-25 min (2 kusy na porci mi přišly optimální)
SpoilerZobrazit
IMAG0206.jpg
Trapit to v troube 25 minut je zlo.. staci si to hodit na 3 minuty pod grill .))
  od blažek
 sobota 29. březen 2014 17:06:53
Tohle někdy vyzkouším. Já si občas dělám k snídani na pánvi jenom vejce a ovesné vločky. Jinak nebylo by špatné, kdyby si tam pro orientaci napsal, kolik to má přibližně proteinů, sacharidů a tuků.

A mohl by někdo pro zajímavost napsat, kolik si tak dáváte týdně vajec, zejména pak žloutků. Zajímá mě to kvůli cholesterolu.
  od maaaarty
 sobota 29. březen 2014 19:15:53
blažek píše: mohl by někdo pro zajímavost napsat, kolik si tak dáváte týdně vajec, zejména pak žloutků. Zajímá mě to kvůli cholesterolu.
no ja prumerne tak 6-7 imo (tak spis od oka). Nekde jsem nedavno cet, ze clovek by si mel dat za tejden prumerne max 4. Nadruhou stranu s tim cholesterolem je to sporny, ted vychazi rada studii, ktery vysokej obsah cholesterolu ve zloutku popiraj.
  od LiffEX
 sobota 29. březen 2014 22:58:59
maaaarty píše:
blažek píše: mohl by někdo pro zajímavost napsat, kolik si tak dáváte týdně vajec, zejména pak žloutků. Zajímá mě to kvůli cholesterolu.
no ja prumerne tak 6-7 imo (tak spis od oka). Nekde jsem nedavno cet, ze clovek by si mel dat za tejden prumerne max 4. Nadruhou stranu s tim cholesterolem je to sporny, ted vychazi rada studii, ktery vysokej obsah cholesterolu ve zloutku popiraj.
Onbo je to totiž celý domotaný, protože pokud si uděláš vařený vejce, tak ten žloutek je zdravý, ale pokud jej uděláš na pánvi v oleji, tak je zase nezdravý :D Prostě já to řeším tak, že si dělám vařené vejce na 80% (20% je vaječina) kdy si dám třeba 2-3 vejce, ale jen 1 žloutek. Přeci jen žloutek má hodně "zdravých kyselin" a bylo by nefér, kdyby to člověk nejedl vůbec.
  od TheIzy
 úterý 17. červen 2014 19:24:42
a co pánev, na kterou není potřeba olej? takový už se taky prodávají a pak v tom nevidím problém

btw jaký používáš olej? jestli olivový, tak chci jen říci, že je to jeden z nejhorších olejů na tepelnou přípravu, protože jeho molekuly se po tepelném zpracování stávají humusem, řekl bych něco věděčtějšího, ale teď si za boha nemůžu vzpomenout... tudíž je to prostě shit, kupodivu na smažení je nejlepší sádlo, případně olej řepkový... co se zdraví týče (aspoň tak mi to bylo specialistou řečeno) .. olivový olej je prý best na studené pokrmy
  od matuskok
 úterý 17. červen 2014 23:27:03
Olivovy olej nieje ziadny humus po tepelnej uprave iba straca na kvalite (neni treba davat pridrahy je to zbytocne).
Inak na tepelnu bude naj. makadamiovy.
Bohuzial panvice funguju bez oleja iba v reklame(mozno tie najdrahsie znacky nieco vymysleli)
  od TheIzy
 středa 18. červen 2014 6:25:21
kokosový olej a makadamiový nebo co to bylo :D - to asi nebude moc dostupné ne? a jeslti jo, tak za koliK?
s tím olivovým olejem mi to řekl doktor přes výživu, specialista, tak tomu ještě pořád budu věřit, nezlob se...ten "humus" byl použit jen proto, že jsem zapomněl, co to přesně povídal...
  od Hajanek
 středa 18. červen 2014 8:02:33
TheIzy píše:kokosový olej a makadamiový nebo co to bylo :D - to asi nebude moc dostupné ne? a jeslti jo, tak za koliK?
s tím olivovým olejem mi to řekl doktor přes výživu, specialista, tak tomu ještě pořád budu věřit, nezlob se...ten "humus" byl použit jen proto, že jsem zapomněl, co to přesně povídal...
Co "odbornik" to názor... se podívej kolik je diet, co se klasifikuje jako zdravá strava/zdravé stravování. O zdravotnictví ani nemluvě. Např. proč spousta kuchařů používá na kvalitní hovězí steak olivový olej ? Každý by měl jíst kolik chce, kdy chce a co mu chutná. (žádné nekvalitní šmejdy)

Včera jsem si kupoval 200 ml kokosového oleje za 89 Kč (do nedávna jsem neměl ponětí co zanemná kvalitní máslo...). Pak tu máš další věc jako tepelnou úpravu vajec (když papkal syrová vajíčka Rocky, proč nemůžeme i my ?), která také změní nutriční hodnotu jiným směrem, lepek, trash tier ovoce/zelninu. Udělej si vlastní průzkum a nevěř všemu co si přečteš nebo vidíš v televizi (kdo myslíš, že sponzoruje běžně dostupné informace ?).
  od matuskok
 středa 18. červen 2014 9:47:33
Nejedz prosimta surove vajicka lebo dostanes salmonelozu :D
Nie,bez srandy surove vajcia vazne nejedzte mimo hroziace ochorenia su tepelne upravene vhodnejsi zdroj bielkovin.
Bez tepelneho opracovania-sancu nejakeho infikovania zmiernite domacimi vajickami alebo pasterizovanimi vajickami
  od Hajanek
 středa 18. červen 2014 10:20:23
matuskok píše:Nejedz prosimta surove vajicka lebo dostanes salmonelozu :D
Nie,bez srandy surove vajcia vazne nejedzte mimo hroziace ochorenia su tepelne upravene vhodnejsi zdroj bielkovin.
Bez tepelneho opracovania-sancu nejakeho infikovania zmiernite domacimi vajickami alebo pasterizovanimi vajickami
Ano, vajíčka od frajera s kterým si tykáš a víš, že jeho pipky jsou happy, nežerou sajrajty, můžeš jíst syrová...
Pokud je člověk takovej dement, aby do sebe ládoval vajíčka z hypermarketů... pak hej, bránit mu nikdo nemůže, ale to už jsme zase u toho hledání informací a vlastním výzkumu.