Casino-Arena | Bet-Arena | Trade-Arena | Play-Arena
Vše o jídle pro pokerové hráče

Moderátor: Cind3r3lla96

  od M4S4KR
 úterý 01. duben 2014 19:50:22
Jsem z5 s další challenge a když jsem viděl jak dobře jste se popasovali se spálenou cibulí tak se pojďme za tvrdou praci, obzvlášť vydařenou session, pro potěchu protějšku ... odměnit dezertem :P
Jedná se o silně návykovou i trochu dekadentní záležitost které není nikdy dost! :P

Nákupní seznam:
200 g kvalitní hořké čokolády (ideálně Valrhona, Lind - čokoláda je 90 procent úspěchu, nelze na ní šetřit
hladká mouka
máslo
4 vejce
cukru krupice

Postup:
Jako první krok si připravte formičky. Můžete použít malé zapékací, tak zvané kokotky. Nebo formu na muffiny či další skleněné nádobky, které doma najdete. Ale důležité je formičku vymazat máslem a vysypat kakaem, jinak by nešly fondanty vyklopit. Pokud je plánujete servírovat přímo ve formě, stačí pouze vymazat máslem.

V míse nad vodní lázní nechte rozpustit 100 g máslo s 200g čokoláda. Voda by neměla bublat silným varem, spíše se chystat k varu a nesmí se dotýkat nahřívané nádoby s čokoládou. Mezitím než se nám rozpustí máslo ve druhé míse šlehejte středně pomalu vejce se žloutky a cukrem do husté, jemné a nadýchané pěny. Jakmile se čokoláda a máslo rozpustí, pomalu je přilévejte za stálého šlehání do mísy s vaječnou pěnou. Na závěr do těsta vmíchejte dvě lžíce mouky a můžete jím plnit formičky do 2/3 velikosti formičky.

Fondanty velikosti formičky na muffiny pečte v předehřáté troubě na 200°C cca 7-8 minut, menší velikost formiček potřeby čas zkracuje a obráceně. Důležité je aby se fondanty propekli jen částečně (střed musí zůstat tekutý). Po upečení je nechte ještě ve formě minutku odstát a vyklopte na servírovací talíř.

Ideální servírování je se zmrzlinou a čerstvým ovocem.

Dobrou chuť a nezapomeňte se zde pochlubit s hotovým dílem.
Přílohy
fondant.jpg
  od alkaatch
 úterý 01. duben 2014 19:59:13
Fondant už jsme párkrát doma zvládli a doporučuju vyzkoušet!

EDIT: přidávám fotku, je to jen z mobilu, takže to nevypadá tak pěkně jako v reálu, dělali jsem to s malinovou omáčkou.
Fondant s malinama.jpg
Důležité je si to párkrát vyzkoušet ať se naučíte trefit čas - musí to být vevnitř tekutá čokoláda a zvenku "těsto".
  od M4S4KR
 středa 02. duben 2014 6:47:42
Erskine of Treadley píše:Fondant taky doma dělávám. Škoda, těšil jsem se, že se přiučím něco nového :D .
Je to takova sladka oddechovka pred 3. Challenge kde si nejenem poradne zavarime, ale bude to z kategorie "molekularni kuchyne". Tesis se? :P
alkaatch píše:přidávám fotku, je to jen z mobilu, takže to nevypadá tak pěkně jako v reálu.
Alki asi uz je cas malinko modernizovat tvuj mobil :P
Přílohy
old-mobile-phone.jpg
  od slanina93
 středa 02. duben 2014 23:34:09
Taaak, teď sem si na tý úpravě chtěl dát trochu víc záležet, ale já na to prostě nemam talent, výtvarka na základce nejhorší předmět pro mě. Asi jsem to upek trochu víc, takže to bylo tekutý jen uplně veprostřed, ale fakt super :potlesk:
Jediná nevýhoda receptu je, že je celá kuchyň zas...á od čokolády, ale to je obv my fault...
IMG_20140403_000541.jpg
  od yossarian1980
 čtvrtek 15. květen 2014 9:11:28
Zdravim ta masaker,
varim pravidelne 3-4x do tyzdna ale este som nikdy nic nepiekol.Skusil som teda toto .Prvy x som to dal do papierovych foriem ale som sa zamotal a spalil som to.Druhy x som cesto nalial do hranatych poharov na whisky(5x5x5cm mal fondant) ktore som predtym potrel maslom a vysypal kakaom.Piekol som to v predom vyhriatej trube na 200°C 9min.Vysledny efekt bol taky ze sa kakao ktorym som pohare posypal spalilo a ostalo na fondante, fondant bol do hlbky 1cm tuhy,vnutri husto tekuty ale vrch teda cast ktora sa nedotykala skla bola opecena len 2-3mm a ked som to vybral z formy tak ten povrch praskol a vnutro vytieklo.Kde sa stala chyba?
A este kolko cukru tam ma ist?Cokoladu som dal 82% ,nejaku drahsiu.(to co si pisal som nezohnal)
Ten cukor aspon zhruba.